Pressrelease

CareOn förvärvar S.O.O.L Personalservice AB

 Nu är det klart att socionomkonsultföretaget CareOn förvärvar S.O.O.L Personalservice AB. I och med uppköpet ökar företaget både sin personalstyrka och kompetens och basen för verksamheten utökas kraftigt.

CareOn är ett av Sveriges äldsta socionomkonsultföretag. Företaget grundades redan år 2000 och har sedan starten haft en stabil tillväxt med fokus på långsiktighet och kvalitet. Nu är det klart att företaget köper upp S.O.O.L Personalservice och att företagens nätverk och varumärken slås ihop. Sammanslagningen innebär att CareOn blir ett ännu starkare företag, med fler konsulter, mer resurser och ännu större möjlighet att göra positiv skillnad i det sociala arbetet.

- Jag är otroligt glad över detta, säger Niklas Ekelund, grundare av CareOn. S.O.O.L  är ett mycket välskött och värderingsstyrt företag med en kultur som ligger helt i linje med vår. Vi är de två aktörer som har funnits längst på marknaden och vi har följt varandra genom åren. Christina och Kerstin har under 16 år byggt upp S.O.O.L  till ett riktigt fint företag och nu känner de att det är rätt tid att ta ett kliv tillbaka och i samband med det överlåta verksamheten till oss på CareOn.

- Att sälja företaget har varit en lång mental process för oss, säger en av S.O.O.L s grundare Christina Löfgren. Vi har fantastiska konsulter och nöjda uppdragsgivare över hela landet,  men nu känner vi att det är rätt tid att sluta arbeta. Att det blir just CareOn som tar över kändes helt rätt. De har funnits länge på marknaden, har fokus på kvalitet och vi delar samma grundläggande värderingar om att göra en positiv skillnad i det sociala arbetet.

Datum för övertagandet är satt till den 1 januari 2018.

CareOn är ett konsultföretag inriktat på socialt arbete. Våra socionomkonsulter har i snitt 23 års erfarenhet och arbetar med att förstärka och utveckla våra uppdragsgivares verksamheter. Vi har funnits sedan år 2000 och verkar i dag hos kommuner och privata aktörer över hela Sverige. Vår vision är göra positiv skillnad och bidra till ett Sverige som med hjälp av fungerande socialförvaltningar och ett framgångsrikt socialt arbete tar hand om sina invånare och är hållbart för framtida generationer. www.careon.se

S.O.O.L Personalservice AB är ett konsultbolag som hjälper kommuner i hela Sverige med bemanning till socialtjänstens olika verksamheter. Företaget grundades år 2001 av socionomerna Christina Löfgren och Kerstin Nordén.  I dagsläget har bolaget 20 konsulter med uppdrag över hela landet.